top of page
  • Writer's pictureIrena Konečná

Jak využít příspěvek na rekvalifikaci na koučovací výcvik POWER COACHING?

Updated: Aug 7


příspěvek na rekvalifikaci na koučovací výcvik

Pokud vás zajímá svět koučování, chcete vybrousit své dovednosti dlouhodobým kurzem nebo se chcete stát certifikovaným koučem a nasměrovat svou kariéru novým směrem, máme pro vás skvělou zprávu!


Nyní je možné se zúčastnit výcviku Power Coaching jako rekvalifikačního kurzu, který může být plně financován Úřadem práce. Abyste příspěvek na výcvik získali, nemusíte být v databázi uchazečů o zaměstnání! Nemusíte být ani nezaměstnaní. Příspěvek je totiž určen všem, kteří by mohli být v blízké budoucnosti ohroženi nezaměstnaností a slouží jako její prevence.


Kdo tedy může požádat o příspěvek na rekvalifikaci?


Využít příspěvek na rekvalifikaci můžete například, když měníte kariéru. Nebo se vás týká jedna z následujících situací:


  • Pracovali jste léta ve firmě na náročné pozici, která si vybrala daň v podobě zdravotních problémů, a ty vás nutí přemýšlet o změně povolání

  • Jste v oboru, který prochází velkými změnami a vy si chcete zajistit novou kvalifikaci pro případ, že by se situace zhoršila

  • Jste právě na mateřské dovolené a plánujete návrat do pracovního procesu

  • Podnikáte a budujete si vlastní byznys a uvědomujete si, že kvalitní vedení a koučování vašich zaměstnanců je klíčem k úspěchu vaší společnosti


Příspěvek na rekvalifikační kurz vám umožní bezpečně a bez finančního stresu přejít do nové fáze. 


Krok za krokem: Jak požádat o úhradu koučovacího výcviku


Co tedy udělat? Jednoduše lze požádat o rekvalifikaci na portálu MPSV zde: https://www.mpsv.cz/web/cz/jsem-v-kurzu.


Náš kurz najdete vyhledáním kódu:


Kód kurzu: 132 023 015 459 

Název: Kouč/koučka rekvalifikace MŠMT


Druhá možnost je zajít osobně na Úřad práce, kam spadáte, a vyplnit žádost ručně na místě.


V obou případech je nutné vysvětlit, proč právě vy o rekvalifikaci žádáte a proč by vás měli podpořit. Pomůže také osobní jednání. Na mnoha úřadech jsou úředníci a úřednice, kteří vám ochotně pomohou a vše vysvětlí. I v případě, že je žádost zamítnuta, je možné napsat žádost znovu a být prostě jasnější nebo lépe argumentovat.


 

Pokud nás sledujete, myslíte to s výcvikem vážně, ale dosud jste váhali kvůli penězům, máte jedinečnou šanci absolvovat výcvik na náklady Úřadu práce. Koučovat se za vás nenaučíme, ale mít o starost méně je přece super! Těším se na vás na výcviku.

53 views0 comments

Comments


bottom of page